Sök e-medier

E-böcker - så fungerar det

  • För att kunna låna en e-bok behöver du ett lånekortsnummer från biblioteket och en PIN-kod. Du kan registrera dig genom att klicka här. När du har registrerat dig kan du hämta ut ett lånekort mot uppvisandet av legitimation på biblioteket. Du behöver också ett Adobe-ID, instruktioner för hur du skaffar ett sådant ser du här under.
  • Logga in genom att klicka på "Logga in"/hänglåset uppe till höger. Du kan logga in med ditt Personnummer eller ditt bibliotekskortsnummer. Har du glömt bort din PIN-kod så kan du klicka på "Glömt PIN-kod?" under inloggningsrutan. Har du ingen PIN-kod sedan tidigare så kan du skaffa en mot uppvisandet av legitimation på biblioteket.
  • Sök upp den titel som du vill låna, om du söker via den här sidan så får du bara e-böcker som resultat. Du kan se om du söker på e-medier eller vanliga böcker genom texten som står i sökrutan ("Sök e-medier" eller "Sökfråga" för vanliga böcker). Du kan också nå vår utökade sökning genom att klicka på kugghjulet bredvid sökrutan. Där kan du välja e-bok och/eller e-ljudbok som medietyp bland många andra filterinställningar.
  • Klicka på "Låna" (syns endast om du är inloggad) så kommer boken läggas till i listan på dina lånade böcker.
  • På många böcker kan du välja om du vill läsa strömmande (kräver internetuppkoppling) eller ladda ner (så att du kan läsa även utan internetuppkoppling). Vi rekommenderar att du väljer att ladda ner boken.

E-böcker

Om du vill låna en e-bok så behöver du ha ett Adobe-ID och en auktoriserad programvara för den apparat som du använder, till exempel:

- PC/Mac: Adobe Digital Editions
- iPad/iPhone: Bluefire Reader
- Android: Aldiko eller Mantano

Adobe-ID

För att skapa ett Adobe-ID så kan du klicka här. När du fyllt i formuläret klickar du på "registrera". Det är viktigt att du kommer ihåg ditt användarnamn (din e-postadress) och ditt lösenord. Dessa behöver du för att godkänna ditt Adobe-ID i läsarprogrammet du använder dig av. Du behöver bara göra det första gången du lånar en e-bok på en enhet. Tillvägagångssättet för att godkänna kan skilja sig beroende på vilken app du valt att använda, men ofta så kommer det en uppmaning om att auktorisera enheten första gången du startar appen eller lånar en e-bok.

E-ljudböcker - appen Biblio

Om du vill låna en e-ljudbok på din platta eller smartphone så rekommenderar vi att du laddar ner Biblio, en gratisapp för att lyssna på e-ljudböcker. I Biblio kan du se hela vårt e-ljudboksutbud (under Kategorier), söka på författare eller titel samt låna och lyssna direkt i appen. Under "Mina lån" i appen så kan du även välja att göra e-ljudböckerna tillgängliga offline för att kunna lyssna utan internetuppkoppling.

Om du behöver hjälp med appen så kan du hitta en hjälptext under menyn "support" som finns under kategorin "övrigt". Alla menyer kommer du åt genom att klicka på de tre strecken uppe i vänster hörn när du loggat in i appen.
 

Mer hjälp

Om du behöver mer hjälp kan du läsa mer under rubriken "Vanliga frågor och svar".

Mina sidor

Språk

Knivsta bibliotek

Knivsta bibliotek