Novellcirklar

Novellcirklar för vuxna

Knivsta bibliotek anordnar i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län digitala novellcirklar i sommartid. Du är varmt välkommen att delta och nedan finns information om novellcirklarna och hur du anmäler dig.

Cirklarna är kostnadsfria och du anmäler dig senast 28 maj men gärna redan nu för en garanterad plats.

 

Mellan stockros och syrén – sommarnoveller 5 ggr med start 2 juni (14.30-16.00)

Upplev sommarens alla skiftningar från den regngrå, kyliga försommaren, via högsommarens skarpa sol till sensommarens mjuka nattsvalka. Vi läser fyra noveller av Klas Östergren, Stina Stoor, Amanda Svensson och Pooneh Rohi.

Läs mer och anmäl dig här: https://bit.ly/3bNFpI6

 

Noveller från Västerbotten 5 ggr med start 3 juni (10.00-11.30)

Upplev Västerbotten, ett landskap där sällsamma berättelser utspelar sig bland solheta tallbarr, älgört, navkapslar och fröknar. Vi läser fyra noveller av Per Olov Enquist, Sara Lidman, Torgny Lindgren och Stina Stoor.

Läs mer och anmäl dig här: https://bit.ly/3cFuKjY

 

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan, fem gånger via din dator/surfplatta/smartphone och diskuterar en novell varje gång. Första träffen ser vi till att tekniken fungerar för alla, vi bekantar oss med varandra och vi får en presentation av temat och författarna. Sedan är det dags för en novell varje gång vi träffas. Det fina med att träffas digitalt är att du kan delta oavsett var i landet du bor.

 

Studiematerial

Det ingår en presentask från Novellix med fyra noveller som postas hem till dig innan kursstart samt en manual med all information som behövs för att "komma igång digitalt". Novellerna är utgivna av bokförlaget Novellix, som har specialiserat sig på just noveller. Samtliga böcker har originalomslag av svenska formgivare och illustratörer och är tryckta på FSC-certifierat papper.

 

Cirkelledare

Eva Dahlberg har en gedigen erfarenhet av litteraturcirklar, både som ledare och deltagare, och ser fram emot att få dela läsupplevelser som leder till goda samtal, reflektion och upplevelser. Hennes egen presentation andas passion för litteratur och förväntan inför denna litteraturcirkel:

 

Bra att veta

Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda eller smarttelefon med kamera och mikrofon/headset med mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

 

Kontakt för mer information och om du behöver hjälp med anmälan

Susan Gallone SV Uppsala län på susan.gallone@sv.se

Knivsta Bibliotek på knivstabibliotek@knivsta.se

Språk

Knivstabibliotekets vänner

Logo för Knivstabibliotekets vänner

Knivsta bibliotek

Knivsta bibliotek