Knivstabibliotekets vänner

Knivstabibliotekets vänner

KBV

Knivstabibliotekets vänner är en ideell och partipolitiskt obunden kulturförening som verkar till stöd och värn för biblioteket i Knivsta.

Föreningen arrangerar författarbesök  i samarbete med biblioteket. Alla, medlemmar som icke medlemmar, är varmt välkomna!

Hörhjälpmedel finns oftast på vännernas arrangemang.

Årsavgiften är 100 kronor för enskild medlem och 150 kronor för familj. Beloppet kan sättas in på postgirokonto 86 79 70-6.

Kontaktperson: Ordförande Helen Göranzon, telefon 072- 322 36 16

Fira någon med ett medlemskap i Knivstabibliotekets vänner!
Uppvakta jubilaren med ett gåvomedlemsskap i KBV! Eller ge bort ett medlemskap i julklapp! Kontakta kassören för ett gåvobevis.

Vill du få information om föreningens aktiviteter till din e-post?
Sänd din e-postadress till styrelsen på styrelsen.kbv@gmail.com.


KBVs program hösten 2021 

 

Välkomna tillbaka! Vi mjukstartar med försiktighet och räknar med att alla håller avstånd och är rädda om varandra. 

 

Onsdag 15 september 18:00 utflykt till Väsby kvarn i Lagga 

Lagga hembygdsförening visar sin byggnadsklenod. Max 20 personer; anmälan görs till Wilhelm von Seth wilhelm.vonseth@bredband.net eller 073-666 58 64. Samling 17:30 vid kommunhuset mot Sågverkstorget för gemensam avfärd. Ingen avgift men föreningen tar gärna emot ett bidrag till kvarnens fortsatta liv.  

Arrangör KBV och Lagga Hembygds- och Fornminnesförening 

 

September månad ut ligger Bibliotekets fyra författarsamtal kvar 

Gå in på bibliotekets hemsida; www.knivstabibliotek.se och klicka på den rosa  

bilden med texten #garanterat braböcker. Eva från KBV leder samtalen. 

 

Torsdag 7 oktober 19:00 Staffansgården; Perspektiv på Elin Wägner 

2020 utkom Ulrika Knutson med boken ”Den besvärliga Elin Wägner” och Per Wirtén publicerade ”Europa, ständigt detta Europa. Elin Wägners förlorade kärlek”. Nu möts de två författarna för första gången i ett samtal om Elin Wägner.  

Begränsat antal platser. Föranmälan till Knivsta bibliotek från 20 september till knivstabibliotek@knivsta.se eller 018-34 72 30 

Arrangör Knivsta bibliotek och Region Uppsala samarbetar i Litteraturkarusellen 

 

Torsdag 28 oktober 19:00 Tilassalen i kommunhuset; Dom som stod kvar  

Thord Ericsson är författaren och boken utkom 2019. Den är fortfarande en angelägen skildring av ensamkommande unga och civilsamhällets engagemang för denna utsatta grupp. Thord arbetar också som journalist. Inträde: medlem 100:- övriga 150:- 

Arrangör KBV och Knivsta bibliotek  

 

Måndag 15 november 19:00 bibliotekets körsbärsträdgård; Kura skymning  

Nordiska litteraturveckan firas med sedvanlig uppläsning av samma text i alla de nordiska länderna. I år är de utvalda högläsningsböckerna från Åland, för att uppmärksamma hundraårsfirandet av det åländska självstyret. Texten för vuxna är hämtad från Sally Salminens bok ”Katrina”.  

Arrangör KBV och Knivsta bibliotek 

             

Torsdag 2 december 19:00 Tilassalen; ”Judaskyssen” Deckaren som debattinlägg  

Kristina Tilvemo och Michael Wainwright är författarduon som ser att deckaren blivit något av vår tids samhällsgranskare. Boken från 2018 är fortfarande dagsaktuell då den bl.a. handlar om det stegrande gatuvåldet och problemen inom sjukvården. Boken bygger vidare på den starka traditionen av politiskt engagerande skandinavisk kriminallitteratur. Inträde: medlem 100:- övriga 150:-    

Arrangör KBV och Knivsta bibliotek. 

 

Lördag 22 januari 2022 15:00 Scenlokalen CIK, (Knivsta Centrum för Idrott och Kultur 

Konsertkarusellen; Bird on the Wire - en hyllning till Leonard Cohen 

Kom och lyssna till låtar från Cohens långa karriär – en av vår tids stora rockpoeter.  

En suggestiv konsert där Cohens sånger och dikter möts. 

Matilda Bådagård, Jesper Andersson och Sara Niklasson 

Inträde: medlem 200:- övriga 250:-    

 

Knivstabibliotekets vännerär en förening för bokglädje!  

Vi möts ett antal gånger per termin för att lyssna på en inbjuden gäst, ofta med anknytning till Knivsta. Vi startar gärna höstprogrammet med en utflykt. Alla, medlemmar som icke medlemmar, är varmt välkomna! Hörhjälpmedel finns oftast på våra arrangemang. Besök gärna bibliotekets hemsida på www.knivstabibliotek.se  KBV finns där också, klicka på vår logga.  

 

Vi är en ideell och partipolitiskt obunden kulturförening som sedan 1993 verkar till stöd och värn för vårt bibliotek i Knivsta. Vi verkar för ett bibliotek som har ett stort och varierat bokbestånd, stort bestånd av aktuella tidskrifter, goda lokaler och generösa öppettider 

Årsavgiften 2020 är 100 kronor för enskild medlem och 150 kronor för familj. Betalning görs via plusgiro 86 79 70-6 eller via Swish 1231808898. Det finns alltid en anledning att uppvakta med ett medlemskap i KBV. Maila oss för att få ett gåvobevis. Medlemmar ombeds att skicka sin e-postadress till styrelsen.kbv@gmail.com för att få information om föreningens aktiviteter via mail. Styrelsens ordförande Helen Göranzon är också kontaktperson och kan nås på 072-322 36 16 

 

 

 

Textruta 

 

 

 

GDPR-policy

De personuppgifter som föreningen lagrar är medlemmens namn, typ av medlemskap och notering om erlagd årsavgift.

För de som inte är medlemmar men önskar att få utskick om program lagras endast e-postadressen.

Uppgifterna används endast för att administrera medlemskap för utskick av information. De sparas så länge medlemskapet består eller önskemål om programinformation finns.

Önskar du göra ändringar eller vill bli borttagen ur något av registren ber vi dig kontakta styrelsen.kbv@gmail.com. För telefonkontakt se senaste programutskick.

För information om GDPR eller har klagomål hänvisas till Datainspektionen.

 

Språk