För förskolan

Alla förskolor i kommunen är välkomna att besöka biblioteket! Ni hanterar själva utlån och återlämning i våra automater.

Onsdagskul

Klockan 10 på onsdagar händer det något kul på biblioteket för barn mellan 3 och 6 år. Vi varvar sagostunder med musikmums och minibio. 

Tillfällena är till för både hemmavarande barn och förskolebarn. När det är sagostund eller musiklek finns 10 bokningsbara platser (per tillfälle) för förskolor. Vid filmvisning finns 20 platser. Det är först till kvarn som gäller och man får max boka in sig på två tillfällen i taget.

Genom sång, musik och rörelseförstärker Musikmums barnens fantasi- och känsloutveckling och vill inspirera till fortsatt lek och musicerande. Musikmums är ca 45 minuter lång och leds av musikpedagog Paula Ekström.

Sagostunderna är ca 30 min långa. Då läser och berättar vår barnbibliotekarie sagor på olika teman.

Minibiovisningarna är ca 30-40 minuter långa. På Filmcentrums webbplats www.filmcentrum.se kan ni läsa mer om filmerna. Till varje film finns också en handledning som ger tips om hur ni kan arbeta vidare med filmerna. Den går att ladda ned från nätet.

Temaplockningar

Ni kan få hjälp med att hitta material till temaarbeten i form av fack- och skönlitteratur. Kontakta oss i god tid, helst ett par veckor innan ni behöver materialet, så att vi hinner samla ihop det ni önskar.

Omlån

Komplettera gärna förskolans lånekort med en pinkod. Med den kan ni själva låna om och beställa böcker via vår hemsida.

Språk

Knivsta bibliotek

Knivsta bibliotek