E-media

E-böcker & e-ljudböcker

Hos oss kan du låna e-böcker och e-ljudböcker via vår hemsida eller i olika e-boksappar så som Biblio. Ett aktivt Knivstabibliotekskort med pinkod behövs!

Kom igång med ditt e-lån i fyra snabba steg

- på din telefon eller platta (instruktioner hur du gör på din dator kan du hitta genom att klicka här)

  1. Skaffa ett lånekort på biblioteket
  2. Ladda ner appen Biblio för iOS eller Android
  3. Logga in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod
  4. Leta rätt på det du vill läsa eller lyssna på och klicka på knappen låna

 

Vad är e-böcker och hur gör jag?

E-böcker är elektroniska böcker som du kan låna till din dator, surfplatta, läsplatta eller smarttelefon medan strömmande e-ljudböcker är ljudböcker som spelas upp via internet. Du som har ett Knivstalånekort kan låna e-böcker och e-ljudböcker direkt här på vår hemsida eller via appen Biblio. Information om exakt hur du lånar och läser e-böcker på olika enheter finns på sidan Så fungerar det.

Du är också välkommen att fråga oss på biblioteket om du behöver mer hjälp. Besök biblioteket eller ring 018-34 72 30.

 

Hur mycket får jag låna och hur länge?

Du får låna 2 e-böcker/e-ljudböcker per 7 dagar. Lånetiden är 28 dagar och därefter slutar filen att fungera. I en del appar försvinner lånet automatiskt när det förfallit.

Du kan inte lämna tillbaka e-böcker innan förfallodagen och det går inte heller att låna om e-böcker men du kan du låna dem på nytt när tiden har förfallit.

 

Finns det en e-bok du tycker vi borde ha?

Vi lägger till nya böcker med jämna mellanrum. Men tycker du att vi saknar något så lämna gärna inköpsförslag genom att klicka här. Glöm inte att ange att det är en e-bok eller e-ljudbok som du är intresserad av.

 

Appen Biblio - för Apple och Android

Här kan du ladda ner Biblio. I Biblio kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på e-böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer och din pinkod och kan direkt se det urval av titlar som biblioteket erbjuder.

Språk