Låna på Knivsta bibliotek

På Knivsta bibliotek kan du låna flera olika sorters böcker och medier. Här listar vi vad du kan låna, hur du lånar och vilka lånevillkor vi har.

Låna och lämna

Du kan både låna och återlämna i våra automater inne på biblioteket. Du kan även återlämna i någon av våra återlämningslådor.
Här kan du läsa mer om hur du lånar och lämnar

Låneregler och avgifter

Här hittar du information om Knivsta biblioteks låneregler och villkor. Du hittar också mer information om lånetider, övertidsavgifter och ersättningsavgifter.
Läs mer om våra låneregler och avgifter här

Skaffa lånekort

Med ett lånekort kan du låna böcker, filmer och annat material från biblioteket. Att skaffa lånekort hos oss är gratis och görs enkelt via webben. Glöm inte legitimation när du hämtar ut kortet.
Läs mer om hur du skaffar lånekort här

E-biblioteket

På biblioteket kan du låna e-böcker, e-ljudböcker och strömma film helt gratis. Vi tipsar även om andra kostnadsfria tjänster för att läsa och lyssna på e-böcker och e-ljudböcker.
Läs mer om e-biblioteket här

Lämna inköpsförslag

Vill du låna en bok, e-bok, ljudbok, e-ljudbok, film eller något annat som inte finns på biblioteket? Då kan du lämna ett inköpsförslag till oss!
Lämna inköpsförslag här

Ansöka om fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både i Sverige och utomlands. Det kallas för att göra ett fjärrlån.
Ansök om fjärrlån här

Reservera till biblioteksväggen på CIK

Om du hellre vill hämta dina reservationer på Centrum för idrott och kultur (CIK) så kan du beställa dina böcker till biblioteksväggen som finns där.
Läs mer om hur du reserverar till biblioteksväggen här

Beställ take away från biblioteket

Om du inte vill besöka våra lokaler kan du beställa böcker som take away. Vi plockar böckerna till dig så att du kan hämta dem utlånade och klara utanför bibliotekets entré.
Läs mer om att beställa take away här

Böcker på flera språk

På biblioteket kan du låna böcker, tidskrifter och film på flera olika språk, både för barn och vuxna. Det finns även lättlästa böcker på svenska och böcker för att lära sig svenska.
Läs mer om böcker på flera språk här

Knivstasamlingen

Knivstasamlingen består av böcker, häften och pärmar med material om Knivsta kommun och dess delsocknar Alsike, Husby-Långhundra, Knivsta, Lagga, Vassunda och Östuna. Det rör sig om hembygdstidskrifter, småskrifter och monografiska verk.
Läs mer om knivstasamlingen här

Talböcker och anpassade medier

Har du lässvårigheter på grund av till exempel dyslexi, koncentrationssvårigheter, en synnedsättning eller rörelsehinder? Då kan du låna talböcker och andra anpassade medier via biblioteket.
Läs mer om talböcker och andra anpassade medier här

Mini-infoteket

Mini-infoteket är en informationshörna med faktablad, boktips och bra böcker om funktionsnedsättningar. Mini-infoteket vänder sig främst till dig som själv har funktionshinder, är anhörig eller arbetar med personer som har funktionsnedsättningar. Böckerna är sökbara i bibliotekets katalog och de flesta får lånas hem på vanlig lånetid.
Mer information hittar du på infotekets webb, www.lul.se/infoteket