Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna för hur du använder biblioteket och funktionerna på vår hemsida.

Får att kunna låna hos oss behöver du ha ett lånekort. Det är gratis att få ett lånekort och du kan fylla i ansökan om lånekort här på vår webbplats. När du har fyllt i ansökan behöver du komma in till biblioteket och legitimera dig för att aktivera lånekortet. Du kan också säga till i informationsdisken på biblioteket så hjälper vi dig att skapa ett konto.

Läs mer om att ansöka om ett lånekort här. 

Du kan lämna tillbaka själv i våra låneautomater eller lämna i någon av våra återlämningslådor. Det finns en återlämningslåda utanför kommunhusets entré (mot Sågverkstorget) och en på Centrum för idrott och kultur. 

För att lämna i våra automater trycker du på Återlämna på skärmen och lägger sedan böckerna under skärmen. När du sett att alla böcker blivit listade på skärmen kan du avsluta med eller utan kvitto. Sedan ställer du de återlämnade böckerna på vagnen bredvid automaten.

Läs mer om att låna och återlämna här. 

  1. Tryck på låna på skärmen.
  2. Lägg ditt lånekort till vänster under skärmen.
  3. Slå in din pin-kod på skärmen.
  4. Lägg det du ska låna under skärmen, på samma ställe där du la ditt kort. Du kan lägga flera böcker samtidigt.
  5. Kontrollera så att alla böcker listas på skärmen.
  6. Avsluta med eller utan kvitto, om du har registrerat din e-postadress hos oss kan du välja att få kvittot skickat med e-post.

För att logga in behöver du ha ett aktivt lånekort på Knivsta bibliotek.

Du loggar in med ditt personnummer eller ditt lånekortsnummer och din fyrsiffriga PIN-kod. Lånekortsnumret hittar du på ditt lånekort och du skriver det utan mellanslag när du loggar in.

Du kan använda den digitala funktionen "Glömt PIN-kod".

Du kan också få en ny kod på biblioteket. Glöm inte att ta med foto-legitimation!

Sök

Språk