Böcker på flera språk

Böcker på flera språk

På biblioteket kan du låna böcker, tidskrifter och film på flera olika språk, både för barn och vuxna. Det finns även lättlästa böcker på svenska och böcker för att lära sig svenska.

Det kostar ingenting att låna böcker på biblioteket. För att låna böcker behöver du ett lånekort. Ansök om lånekort här

Om du inte hittar böcker på ditt språk eller något annat du söker efter kan du prata med personalen. I många fall kan biblioteket få tag på det du söker genom att köpa in eller låna böcker från andra bibliotek.

E-böcker och e-ljudböcker på flera språk

Om du vill läsa e-böcker eller lyssna på e-ljudböcker på andra språk än svenska finns det flera tjänster du kan använda dig av. Alla tjänster är gratis och har böcker för både barn och vuxna.

  • Biblio
    I bibliotekets app Biblio finns det böcker på fler språk än svenska, men utbudet är ganska litet. Läs mer om Biblio här.

  • Världens bibliotek
    Tjänsten världens bibliotek har böcker på flera språk, till exempel arabiska, persiska och polska. Läs mer om Världens bibliotek här.

  • Bläddra
    Bläddra är en app för dig som vill läsa och lyssna på böcker på de nationella minoritetsspråken. Just nu finns det böcker på samiska och romani, men fler språk kommer. Läs mer om bläddra här.

Internationella biblioteket

Internationella biblioteket har på sin webbsida samlat en hel del länkar till information om det svenska samhället. Flera av webbsidorna har information både på lätt svenska och på andra språk. Här kan du även få tips på nya böcker på flera olika språk.

Låna körkortsboken på olika språk

På biblioteket kan du låna körkortsboken på arabiska, engelska, persiska, somali och svenska. Körkortsboken finns även på lättläst svenska.

Språkkurser

På biblioteket kan du låna språkkurser för att lära dig svenska och andra språk. Det finns dessutom olika hemsidor där du kan öva svenska, till exempel:

Ordböcker och lexikon

På biblioteket kan du låna ordböcker och lexikon på olika språk. Det finns även lexikon och ordböcker tillgängliga på internet.

Lexin på nätet har lexikon på femton språk som är speciellt anpassade för undervisningen i svenska som andra språk. De innehåller bara de vanligaste orden, inga facktermer eller mer ovanliga ord.