Användarvillkor

Användarvillkor

Lånekortet är en personlig värdehandling. När du skapar ett lånekort förbinder du dig till att följa bibliotekets låneregler. Det betyder att du ansvarar böcker och annat som lånas med kortet. Målsman ansvarar för material som lånas på lånekort för barn under 18 år. 

Om du lämnar tillbaka det du lånat försent får du betala en förseningsavgift. Barn under 18 år betalar ingen förseningsavgift. Om du tappar bort det du lånat eller om det skadas får du betala ersättningsavgift. Läs mer om våra låneregler och avgifter här

Om du tappat bort ditt lånekort, anmäl det till biblioteket så spärrar vi kortet. 

Personuppgifter

När du registrerar dig hos Knivsta bibliotek samtycker du till att vi använder oss av dina personuppgifter. Biblioteket använder dina personuppgifter för att du ska kunna låna och göra andra ärenden på biblioteket. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Låntagare som lämnat tillbaka sina lån och betalat sina avgifter raderas automatiskt från systemet om de inte lånat något på tre år. Om du är registrerad som kontaktperson för en annan låntagare raderas ditt konto först när den låntagaren inte har lånat något på tre år.

Om du vill avsluta ditt lånekort innan tre år har gått behöver du kontakta biblioteket.